1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο φύλλα
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκιας ρίγανης
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, έσπασε σε μια κόλλα
1 καλά τριμμένη δάφνη
πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού + λεπτούς κόκκους αλάτι της θάλασσας
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
ζεσταθεί ελαφρά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα, μέχρι να είναι απλά ζεστό. Όταν αφαιρείτε καυτό από τη φωτιά.
Ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης, σφυροκοπούσε ελαφρά το δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη και σε ένα γουδί και γουδοχέρι.
Ανακατέψτε το πάπρικα, το σκόρδο, τη δάφνη, κόκκινο πιπέρι και το αλάτι στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μελανιασμένο βότανα και το χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τώρα, αλλά ξέρω - το λάδι παίρνει ακριβώς καλύτερα καθώς γερνά σε διάστημα μερικών ημερών. Διατηρήστε το στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα / δέκα ημερών-ish. Πυκνώνει όταν το κρύο, οπότε αν το χρειάζεστε σε υγρή κατάσταση, τοποθετήστε το στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για λίγα λεπτά.
Κάνει ~ 2/3 φλιτζάνι.
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά- Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πριν από το ψήσιμο στη σχάρα ή σαλάτες,ψητές πατάτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου