Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Κέικ με ταχίνι

ΥΛΙΚΑ 
300gr ταχίνι
350 γρ . χυμό πορτοκάλι
300gr ζάχαρη
400 γρ αλεύρι μαλακό
1κ.γ κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
30 γρ μπεικιν
50 γρ σταφίδες
50γρ καρύδι χοντροκομμένα
1 λεμόνι το ξύσμα του
Αλάτι
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το  μισό αλεύρι  το μπεικιν παουντερ την κανέλα το γαρύφαλλο και το αλάτι. Χαμηλώνουμε ταχυτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκάλιου και σιγά σιγά όλο το υπόλοιπο αλεύρι ανακατευωντας μέχρι το μιγμα να γίνει χυλός. Σταματάμε το μιξερ και ρίχνουμε στο χυλό το ξύσμα λεμονιού τις σταφίδες και το καρύδι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σπάτουλα.
Αδειάζουμε το χυλό σε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο 180 βαθμούς 30 λεπτά Χαμηλώνουμε στους 160 και ψήνουμε αλλα 15 με 20 λεπτά ακόμη μέχρι να είναι έτοιμο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου