Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

πέστο παντζαριού

1 1/2 φλ.τσ. παντζάρια βρασμένα 
1 σκελ. σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρια
1/2 κουταλάκι αλάτι
30 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμ.
4 αραβικές πίτες
30 χλ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα
οδηγίες
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και το κόβουμε στη μέση. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγανάκι με πολύ λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε σε τρίγωνα την αραβική πίτα και τη βάζουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να φρυγανιστεί λίγο και να σκλυρύνει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τα παντζάρια στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, κουκουνάρια και λίγο αλάτι και δουλέυουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα και ξαναχτυπάμε. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας αργά-αργά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.πολτοποιούμε έτσι ώστε να έχουμε ένα πέστο όχι αραιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου