- Για 4 άτομα
- 1kg. μύδια
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μυρωδικών τυλιγμένο σε ένα κομάτι τουλπάνι (π.χ. μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ½ κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού,
- 3 – 4 φυλλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
παίρνω κάθε μύδι ξεχωριστά και με ένα μαχαίρι αρχίζω να απομακρύνω τα ασβεστολιθικά σώματα ή κάποιες μικρές πεταλίδες. Μετά, τραβάω δυνατά και προς τα έξω τον προ προσαγωγό του μυδιού δηλαδή, το σκληρό, ινώδες γένη και το ξεπλένω με άφθονο νερό.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρω μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, το μπουκέ γκαρνί, ανακατεύω και ρίχνω τα μύδια.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τη μουστάρδα με το κρασί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι.
Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Όταν ξεσκεπάσω το σκεύος, ελέγχω αν τυχόν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα απομακρύνω.
Προσθέτω το λεμόνι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πασπαλίζω με την πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου