Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ρυζόπιτα νηστίσιμη, με καρύδια σταφίδεs

Συστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας.
3/4 φλιτζάνι ρύζι  καρολίνα
.2 κουταλιές της σούπας λάδι.
2 φλιτζάνια νερό.
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα.
1φλιτζάνι σταφίδες ξανθές.
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κτγ κανέλα
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
3-4 κουταλιές μέλι.
1 &1/2κουταλιά χυμό λεμονιού.
1 και 1/3 φλιτζάνια νερό.
Φλούδα από μισό λεμόνι.1 ξύλο κανέλα.
Λάδι για τα φύλλα.
Οδηγίες
Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά.Το σουρώνουμε και το σωτάρουμε με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να  μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με την υγρασία του ρυζιού. Το βάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και το γαρύφαλλο.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά .Στρώνουμε την γέμιση να πάει παντού σε όλο το ταψί, και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Αλοίφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα.Την ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς  η έως ότου ροδίσει καλά.
Όσο ψήνεται η πίτα βράζουμε15 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και πετάμε το φλούδι του λεμονιού και το ξύλο της κανέλας. Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι σε όλο το ταψί σιγά-σιγά .Σκεπάζουμε με καθαρό πανί την πίτα  για να κρυώσει καλά!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου