Παραδοσιακή συνταγή Θεσσαλονίκης, μεζές ούζου
Τι χρειάζεσαι:
1 σακ μύδια φρέσκα χωρίς κέλυφος, στραγγισμένα
200gr φέτα θρυμματισμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1κτσ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κτσ μουστάρδα
3 κτσ ελαιόλαδο
20ml ούζο
Ρίγανη
μαϊντανό
Πως το Φτιάχνεις:
Σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την μουστάρδα. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το βρασμό για 2 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε
Μικρά μυστικά:
Δεν αφήνουμε για πολύ ώρα τα μύδια να βράσουν διότι θα χάσουν τα υγρά τους - See more a
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου