Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τούρτα Εκλέρ

Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 1 πακέτο μπισκότα ή κρακεράκια
  • 2 συσκευασίες έτοιμο μείγμα κρέμα βανίλια
  • 500 ml γάλα
  • 2,5 κ. σ. κορν φλάουερ
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
Για το γλασάρισμα:
  • 2 κ. γ. κακάο
  • 1 κ. σ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Το έτοιμο μείγμα κρέμας βανίλιας μπορείτε να το αγοράσετε, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε τη κρέμα μόνοι σας, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:
Χωρίζουμε το γάλα σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε στη φωτιά το ένα μέρος γάλα, μέχρι να πάρει βράση. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο αυγού. Χτυπάμε το μείγμα, και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο γάλα που έχει βράσει.
 Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει για 5 λεπτά.
3. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια στο ψυγείο. Καλύψτε τη κρέμα με μια διάφανη μεμβράνη.
4. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Καλύπτουμε μια στρώση με μπισκότα, και μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τα μπισκότα και την κρέμα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μπισκότα.
5. Για την προετοιμασία του γλάσου: ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, και στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα, και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Όταν θα αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το γλάσο και το ρίχνουμε πάνω από τη στρώση μπισκότων.
6. Στη συνέχεια, αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου