Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κοτόπουλο μπουκιές με μουστάρδα και θυμάρι

Κοτόπουλο μπουκιές με μουστάρδα και θυμάρι
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
2 κουτ. σουπ. μουστάρδα
2 κλωναράκια θυμάρι
2 λεμόνια
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο ζωμό κότας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
Βάζουμε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε αλάτι.
Διαλύουμε τον κύβο σε λίγο ζεστό νερό (1 φλιτζάνι) και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Έπειτα ρίχνουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να δέσει η σάλτσα και να σκεπάσει το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού (1 σφηνάκι), ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Κέικ κρέμας γάλακτος

Υλικά
225γρ. μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.γ. baking powder
¾ κ.γ. αλάτι
348γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
225γρ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (αν έχουμε σκούρα φόρμα) ή στους 190°C (αν έχουμε ανοιχτόχρωμη φόρμα) και βάζουμε την σχάρα στο χαμηλότερο επίπεδο στον φούρνο μας.  Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ τύπου bundt (η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι διαμέτρου 20εκατ και επειδή περίσσεψε λίγο μείγμα το έβαλα σε μια χάρτινη μιας χρήσης, με τρύπα στην μέση).
Στεγνά Υλικά
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Υγρά Υλικά
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας προοδευτικά μέχρι μεσαία/υψηλή ταχύτητα, μέχρι η κρέμα να πήξει και να στέκεται όταν σηκώνουμε το σύρμα.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την βανίλια. Σε μεσαία/υψηλή ταχύτητα, ρίχνουμε τα αυγά στην κρέμα γάλακτος. Το μείγμα θα πήξει και θα έχει υφή μαγιονέζας. Σταδιακά προσθέτουμε και την ζάχαρη. Θα χρειαστεί περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ενσωματωθεί.
Βγάζουμε το μπολ από την βάση του μίξερ, αν χρησιμοποιούμε, και αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ. Με το σύρμα του μίξερ στο χέρι, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το διπλώνουμε στην κρέμα γάλακτος (με το χέρι) μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να το διπλώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί. Η όλη διαδικασία προσθήκης του αλευριού  μπορεί να γίνει και με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Με μία σπάτουλα ή  ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 25-35 λεπτά, και εφόσον βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή. Επίσης αν πιέσουμε απαλά την επιφάνεια του κέικ με τα δάχτυλά μας θα επανέλθει αμέσως. Το κέικ θα μαζέψει στις άκρες αφού το βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε το κέικ στην φόρμα του για 10 λεπτά σε μια σχάρα, και ξεφορμάρουμε μετά με την βοήθεια μιας σπάτουλας, αν χρειαστεί και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤA

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ1-4924-620x264


  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 
  • 250 γρ μαργαρίνη 
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κ.σ κορν φλάουρ
  • 10 κ.σ ζάχαρη
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι (προεραιτικά)
  • τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1. Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι.
    2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρήσει ανάμεσα στα μπισκότα). Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

    Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας [λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουβερτούρες με λίγο γάλα]
    3.Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

triffle (τράιφλ) γλυκό στο ποτήρι, με κρέμες και φρούτα σε στρώσεις

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 ml γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 1/3κ.σ. κορν φλάουρ (~20γρ)
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 50 ml αμαρέτο (λικέρ πικραμύγδαλο)
  • 8 μπισκότα (cookies ή σαβαγιάρ)
  • 1 μπανάνα
  • 4-5 φράουλες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας

Πώς το κάνουμε:

  1. Ενώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Παίρνουμε 12 μπολάκια και στρώνουμε τα μπισκότα για βάση.
  3. Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και τη μοιράζουμε στα μπολάκια.
  4. Χτυπάμε και τη σαντιγύ και στολίζουμε με ροζέτες επάνω στην κρέμα.
  5. Τοποθετούμε από 1 κερασάκι στη μέση και πασπαλίζουμε με τρούφα.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

Όποτε πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, παίρνω από τις έτοιμες κρέμες για «ώρα ανάγκης». Προχτές είδα ότι υπάρχει και τριμμένο μπισκότο και πήρα και από αυτό. Πάντα εχω γλυκο του κουταλιού κεράσι και τρούφα, όπως και σταγόνες σοκολάτας. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε πιάσει η λιγούρα ή πότε θα έχεις μια απρόσμενη επίσκεψη.
Τα μπολάκια που χρησιμοποίησα τα πήρα από το jumbo για να φτιάξω ζελέ και έτσι μου ήρθαν κουτί. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε, ποτήρια παγωτού, κρασιού, ουίσκι… ό,τι σας βολεύει.
images

σουφλέ κοτόπουλου!!!




Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ κοτόπουλου. Συνοδέψτε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχο και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο

Υλικά•1 κοτόπουλο ψητό ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα•600 ml γάλα ζεστό•2 κ.σ. βούτυρο•2 κ.σ. ελαιόλαδο•2 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις•6 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]•200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη•100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη•1 πράσο ψιλοκομμένο•2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα•2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε κομματάκια•μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέριΕκτέλεση1.Σε ένα τηγάνι βάζετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να κρυώνουν.2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι. Προσθέτετε, ανακατεύοντας, το γάλα που ήδη έχετε ζεστάνει και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.3.Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και έναν έναν τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών και ανακατεύετε.4.Χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και τη προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά για να δώσετε όγκο στο σουφλέ.5.Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΆΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ ΚΑΙ ΠΆΠΡΙΚΑ.

..

Θέλει προσοχή όμως γιατί η σαλτσούλα του είναι εθιστική και αυτά που γλιτώνουμε από το φαγητό .
.. κινδυνεύουμε να τα ..."φορτωθούμε" από το ψωμί και τις περίφημες βούτες .
Δείτε το και δοκιμάστε το:


Υλικά:
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κίτρινη πιπεριά
1 ξανθιά πιπεριά
8 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. ολόκληρα πράσινα πιπέρια
2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
60 ml χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι



Eκτέλεση:
Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι μου και ροδίζω το φιλέτο του κοτόπουλου που έχω πλύνει
 και κόψει σε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές. Όταν το ετοιμάσω , προσθέτω  το κρεμμύδι μου και 
τις πιπεριές μου κομμένα σε λωρίδες , χαμηλώνω τη φωτιά , αλατίζω , πασπαλίζω με την πάπρικα
, ρίχνω λίγο νερό για να μαγειευτεί το κρέας και σκεπάζω για 45 λεπτά.
Όταν το φαγητό μου είναι έτοιμο και έχει μείνει με τα υγρά του (δεν το θέλουμε στεγνό κι αν έχει
 στεγνώσει του ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμα) , χτυπάω σε ένα μπωλ με το πηρούνι μου το χυμό
 λεμονιού με τη μουστάρδα και περιλούζω το φαγητό. Το αφήνω να πάρει μόνο δυο- τρεις βράσεις κι
 είναι έτοιμο!!!
Δυο λόγια ακόμα:
-Aν θέλω να δώσω ιδιαίτερη ή πιο πικάντικη  γεύση στο φαγητό  διαλέγω μουστάρδα της αρεσκείας μου
(καυτερή ή με αρωματικά βότανα κλπ…)
-Μερικές φορές στο νεράκι που ρίχνω για να βράσει διαλύω και ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπολτό συμπυκνωμένο για πιο δυνατό ''χρώμα''
-Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές αλλά και ψητές  με λεμόνι και μυρωδικά…..
Aφιερωμένο στη φίλη Αδαμαντία που κάνει δίαιτα!

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος ,μουστάρδα και κάρυ



Υλικά 

  • 2 στήθη κοτόπουλου μισή κονσέρβα μανιτάρια  

  • 1 κρεμμύδι 

  • 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί 

  • 300ml κρέμα γάλακτος 

  • 2 κουταλιές γαλλική μουστάρδα 

  • 2 – 3 κ.σ. βούτυρο για το σωτάρισμα ξερό μαιντανό 

  • αλάτι-πιπέρι 

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ 


Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το σωτάρουμε στο βούτυρο.
 Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε φέτες.
 Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοολ.
 Προσθέτουμε τη μουστάρδα,το κάρυ και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
 Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
 Πριν κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό.

Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών

psaronefri-me-saltsa-manitarion


Υλικά για 2 άτομα 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
200 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
300 γραμμάρια μουστάρδα
115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
Για το ρύζι 
2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
100 γραμμάρια κάσιους
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 
Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια.
Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε τη να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα. Αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι.
Για το ρύζι 
Πλένετε το ρύζι με πολύ νερό. Το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά. Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο το ρύζι.
Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσουν να χρυσαφίζουν.
Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.απολαύστε το….
100 γραμμάρια βούτυρο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ζουμερό κέικ σοκολάτας!

Δεν είναι απλά κέικ, είναι το τέλειο σοκολατο-κέικ. Έρωτας με την πρώτη μπουκιά, ας πούμε! Και να φανταστείς ότι δεν τρελαίνομαι για σοκολάτα. Τη συνταγή μου την χάρισε μια φίλη πριν πολλά χρόνια - μόλις άνοιξε η Ηλιόπιτα στη Σκόπελο - και  μπορώ να πω ότι αγαπήθηκε πολύ. Σοκολάτα παντού, λίγη άχνη από πάνω για τη διακόσμηση και είμαστε έτοιμοι. Κάποιοι το προτιμούν με λίγη κρέμα γάλακτος και κάποιοι άλλοι με παγωτό. Αφήνω, λοιπόν, όλα αυτά και μπαίνω στο θέμα γιατί, ως σοβαρό κέικ, θέλει και αυτό τον χρόνο του!

Υλικά και οδηγίες

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη (1 ποτήρι)
4 αυγά
λίγο κονιάκ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγη βανίλια
άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε την επιχείρηση κέικ καλό θα ήταν να έχουμε κάνει δύο-τρία βασικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν ώστε να έχουμε σίγουρη επιτυχία. Αρχικά βγάζουμε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο ώστε να μην είναι πολύ παγωμένα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά μαζί με το γάλα, και την αφήνουμε να περιμένει πάνω από το ζεστό νεράκι για να μην παγώσει ξανά. Χωρίζουμε τα αυγά (ασπράδια-κρόκοι) και τα αφήνουμε και αυτά στην αναμονή για λίγο. Και βέβαια αυτό που πρέπει να είναι πανέτοιμο είναι η φόρμα που θα υποδεχτεί το κέικ για να το ψήσει.

Την αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι έτσι ώστε να πάει παντού (πάτος-τοιχώματα) αναποδογυρίζουμε ώστε να φύγει το περίσσευμα αλευριού και την αφήνουμε και αυτή στην άκρη. Κοινώς, όλα είναι σε μία αναμονή! Μάλλον ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε...

Στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη λίγο βαθιά χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ενώ προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και το κονιάκ. Στη φάση αυτή χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Σταματάμε το χτύπημα, με γρήγορες κινήσεις ξεπλένουμε τα εξαρτήματα του μίξερ να φύγει η σοκολάτα και ξεκινάμε να χτυπήσουμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τώρα με απαλές και αέρινες κινήσεις - που μόνο εμείς ξέρουμε - αδειάζουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και απαλά την ενώνουμε με αυτό προσεκτικά, να μη ξεφουσκώσει.

Μόλις όλα είναι σοκολατένια, είμαστε έτοιμοι να φουρνίσουμε το κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 170-180 βαθμούς. Θέλουμε το γλυκό μας να παραμείνει ζουμερό και λίγο υγρό... άλλωστε το όνομα του είναι “μαλακό κεικ σοκολάτας”!

Σημείωση:
Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε σωστά, λίγο πριν το βγάλουμε, κάνουμε μια δοκιμή βυθίζοντας απαλά τη μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο του γλυκού μας. Αν αυτό βγει με λίγη σοκολάτα , σημαίνει ότι έχει ψηθεί όσο πρέπει.
Πηγή

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες .

 

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες χοιρινές {λαιμός}
αλεύρι
λαδάκι
...αλατοπίπερο
θυμάρι
ρίγανη
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε τις μπριζόλες,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κ τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι για να κολλήσουν τα υλικά μας.μετά τις τοποθετούμε  σ ένα ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω αλάτι.πιπέρι.λίγη ρίγανη,λίγο θυμάρι,βάζουμε σ ένα αλουμινόχαρτο αλεύρι τις γυρίζουμε και κάνουμε  το ίδιο κι από την άλλη πλευρά.

Βάζουμε  το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί ,αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε μέσα ,  χαμηλώνουμε  την φωτιά από το 3 στο 2 και τις γυρίζουμε πότε από την μια πλευρά πότε από την άλλη ,αυτό το κάνουμε  κανένα τέταρτο ,αμέσως μετά  ρίχνουμε το κρασάκι και τις αφήνουμε  να ψηθούν να το πιουν όλο ..

σε σιγανή πάντα φωτιά .μόλις το πιει το ζουμάκι όλο ρίχνουμε  το χυμό ενός λεμονιού ,τις γυρνάμε τακτικά ,έτσι κι αλλιώς δεν αργούν ,και πιστέψτε με δεν θα χετε ξαναφανεί τέτοια μπριζόλα!! Συνοδεύετε με Πιλαφάκη ,πατάτες τηγανητές ..  όταν το φτιάχνω όλοι απορούν με το ..τι τρώνε..πως είναι φτιαγμένες ..και  τι νοστιμια είναι αυτη!!! είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!!