Μια πανεύκολη συνταγή, για μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι για να απολαύσετε, εσείς και οι επισκέπτες σας ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. cookies σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
340 γρ. morfat creamy σαντιγί
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια, λιωμένο σε μπεν μαρί
125 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ.ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη κάθετα στη μέση, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα σοκολατένια cookies στο multi, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ισομερώς, στη βάση και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαστάσεων 26 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να χλυαρίνει. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη morfat creamy, τη λιωμένη σοκολάτα, το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με το μίξερ, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος και τη διαλυμένη σε νερό ζελατίνη, μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το μείγμα ισομερώς πάνω από τη σοκολατένια βάση. Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλούδες σοκολάτας και γαρνίρετε τη τάρτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. cookies σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
340 γρ. morfat creamy σαντιγί
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια, λιωμένο σε μπεν μαρί
125 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ.ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη κάθετα στη μέση, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα σοκολατένια cookies στο multi, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ισομερώς, στη βάση και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαστάσεων 26 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να χλυαρίνει. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη morfat creamy, τη λιωμένη σοκολάτα, το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με το μίξερ, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος και τη διαλυμένη σε νερό ζελατίνη, μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το μείγμα ισομερώς πάνω από τη σοκολατένια βάση. Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλούδες σοκολάτας και γαρνίρετε τη τάρτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου