-Βάση Τάρτας (5 υλικά)
250gr βούτυρο (1 πλακέτα)
250gr αλεύρι (2 κουπες)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 αβγό
λίγο αλάτι
-Γέμιση σοκολάτας (5 υλικά)
300gr κουβερτούρα μαύρη
150gr κουβερτούρα λευκή
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα (φρέσκο ή συμπυκνωμένο)
2 φύλλα ζελατίνης
-Εκτέλεση
Βάση
‘Εχοντας βάλει στο μίξερ μας το εξάρτημα “φτερό” (γίνεται και στο χέρι αν θέλετε) βάζουμε στον κάδο το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) το αβγό, τη ζάχαρη,το αλεύρι (κοσκινισμένο) και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για 10λεπτά.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη (αλευρώνουμε και απο πάνω για να μην κολλάει)
Τοποθετούμε σε βάση τάρτας (27cm) τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (καλύτερα στον αέρα) για 20-30 λεπτά ανάλογα τη δύναμη του φούρνου.
Αφήνουμε οπωσδήποτε την τάρτα να κρυώσει πριν ρίξουμε τη γέμιση (για να μη σπάσει).
Γέμιση
Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν (περίπου ενα 10 λεπτό)
Βράζουμε την κρέμα και ρίχνουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα τις κουβερτούρες (κομμένες σε κομματάκια) να λιώσουν καλά.
Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το σοκολατένιο μίγμα στην κρύα βάση.
Τη βάζουμε στο ψυγειό περίπου 3 ώρες (να πήξει η σοκολάτα)
Βάση
‘Εχοντας βάλει στο μίξερ μας το εξάρτημα “φτερό” (γίνεται και στο χέρι αν θέλετε) βάζουμε στον κάδο το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) το αβγό, τη ζάχαρη,το αλεύρι (κοσκινισμένο) και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για 10λεπτά.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη (αλευρώνουμε και απο πάνω για να μην κολλάει)
Τοποθετούμε σε βάση τάρτας (27cm) τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (καλύτερα στον αέρα) για 20-30 λεπτά ανάλογα τη δύναμη του φούρνου.
Αφήνουμε οπωσδήποτε την τάρτα να κρυώσει πριν ρίξουμε τη γέμιση (για να μη σπάσει).
Γέμιση
Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν (περίπου ενα 10 λεπτό)
Βράζουμε την κρέμα και ρίχνουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα τις κουβερτούρες (κομμένες σε κομματάκια) να λιώσουν καλά.
Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το σοκολατένιο μίγμα στην κρύα βάση.
Τη βάζουμε στο ψυγειό περίπου 3 ώρες (να πήξει η σοκολάτα)