ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΕΙΟ
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022
#συνταγολογeιο//χοιρινά σκαλοπινια με λεμονι.
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022
#συνταγολογeιο //Σαλάτα με Ρεβύθια, Ρόκα και τόνo
#συνταγολογeιο//Μακαρόνια με κιμά
1κιλο κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτί (500γρ)ζυμαρικά ότι θέλουμε:σπαγγέτι, πένες, λιγκουινι, κ.λ.π
Σάλτσα
1 κουτί τοματακια ψιλοκομμένα
Μισό κουτί χυμό ντομάτας
1κ.σ πετλτε τομάτας
1ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο κομμένο μικρά κυβάκια
2 φύλλα δάφνης
5 σπόρους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
Μισό κ.γ ζάχαρη.
1 φλυτζανι λευκό κρασί.
Λίγο ελαιόλαδο.
Εκτελεση..
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά καλά το λάδι και ρίχνουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, να σοκαριστεί όλος ο κιμάς.
ντοματακια, και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δαφνη το μπαχάρι, αλατοπίπερο 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για εικοσιπέντε λεπτά περίπου.
Ζυμαρικά:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό με λίγο αλάτι. Μολις αρχίσει να βράζει το νερό Προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. (Σε κάθε πακέτο αναγράφεται ο χρόνος βρασμού)
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τον κιμά και αν θέλουμε μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022
#συνταγολογeιο//Πανσετα μαριναρισμενη στο τηγάνι
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022
#συνταγολογeιο//Ψητές πατάτες στο αλουμινοχαρτο
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022
#συνταγολογeιο//χταποδακι σαλάτα
Υλικά
1 χταποδακι ενάμιση κιλό περιπου
3 πατάτες κομμένες σε μπουκιές μεγάλες
2 καρότα κομμενα ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο για σαλάτα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμενο
1 μικρή σφιχτή ντομάτα κομμένη ή λίγα ντοματινια
Λίγη ρόκα χοντροκομμενη.
Λίγες ελιές κομμένες ροδέλες
Λίγο κάπαρη
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Ρίγανη
Αλατοπίπερο.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά περίπου όχι να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει με μερικά λαχανικά όπως: (καρότο, σελερι, 2 σκελίδες σκόρδο.,φύλλα δάφνης, 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο.) Βάζετε ελάχιστο νερό ή και καθόλου γιατί το χταπόδι όταν αρχίσει να βράζει θα βγάλει τα δικά του υγρά. Σιγοβραζετε για 45' με 50 'λεπτά μέχρι να μαλακωσει.
Βγαζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει. Κόβουμε σε ροδέλες αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
#συνταγολογeιο
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022
#συνταγολογeιο//καλαμάρια γεμιστά με ντομάτα και φέτα
Υλικά
3 μεγάλα καλαμάρια (1500γραμ.περιπου)
Για τη γέμιση:
1 φρέσκια ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμενο
4-5 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα
Για το λαδολεμονο
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε καλά. Σε μία μπασινα βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα αναμιγνύουμε. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα τα καλαμάρια και κλείνουμε με μια οδοντογλιφιδα. Αλείφουμε με λίγο λάδι τα καλαμάρια και ψηνουμε στη σχαρα..χτυπάμε σε ένα σεικερ το λάδι με το λεμονι περιχύνουμε, Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και σερβίρουμε.
#συνταγολογeιο gmfood_gr