Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
Μελιτζανοσαλατα καπνιστή κλασσική
Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα ή μισό ξερό κρεμμύδι.
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαιδανο ψιλοκομμένο
Λίγο ξύδι
Μιση πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
Μιση κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Βραστό χταπόδι σαλάτα
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020
Λιαστή ντομάτα (στο φούρνο)
Τρίτη 21 Ιουλίου 2020
λαυρακι στη σχάρα
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Κυριακή 19 Ιουλίου 2020
Κοτόσουπα με ρύζι και λαχανικά
Γλασσο για χοιρινό steak
Μπαρμπουνια φητα στη σχάρα
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
Μουστάρδα με μέλι και μυρωδικά
φαγκρί στη σχάρα με λαδολέμονο
Καθαρίζουμε τα ψάρια,από τα λέπια και τα έντερα από την κοιλιά τους. Πλένουμε καλά.και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας καλά να είναι στεγνά.Αλατίζουμε τις κοιλιές τους εσωτερικά με ημιχονδρο αλάτι και τη ραχη τους Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα, αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει καλά και έχει καψει. Θέλουμε να καιει η σχάρα για να θωρακιστει το ψάρι και να μην κολλήσει.
Για ψάρια μεγέθους ενός κιλού, θα χρειαστούμε περίπου 15’ για κάθε πλευρά. Ενώ για ψάρια 500 γρ. περίπου 10’, για κάθε πλευρά. Αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στη χρήση της ψησταριάς, χρησιμοποιούμε σχάρα χειρός με 2 μέρη, για να μη διαλυθούν τα ψάρια μας.
Για το λαδολέμονο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και χτυπάμε. Περιχύνουμε στα ζεστά ψάρια και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
#συνταγολογeιο //Γαρίδες σε κανταΐφι
Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
Ρεβίθια σούπα
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
Βενιγκρετ με Μπαλσαμικο
Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
Σολομός με βότκα και άνηθο
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μεγάλες φέτες σολομού καθαρισμένες, περίπου 200-250 γρ. η κάθε μία
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 70 ml vodka
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδίσουν εξωτερικά και από τις δύο πλευρές και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Όσο παραμένουν στο πιάτο μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα συνεχίζουν να ψήνονται και εσωτερικά, γι’ αυτό μην σας απασχολεί ότι μπορεί να μείνουν ωμοί!
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, για να αρχίσουμε να κάνουμε τη σάλτσα. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τη βότκα και με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του σκεύους (εκεί είναι όλη η γεύση). Αφήνουμε τη βότκα να εξατμιστεί και έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα από το μισό λεμόνι. Τέλος, λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις δημιουργηθούν οι πρώτες μπουρμπουλήθρες αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το ψάρι μας με τη σάλτσα.
Με την ίδια σάλτσα περιχύνουμε ζεστές βραστές πατάτες κομμένες σε κομμάτια και φτιάχνουμε την πιο ταιριαστή πατατοσαλάτα για αυτό το πιάτο!