Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (Σαλαμι)



ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (Σαλαμι)
ΥΛΙΚΑ
     2 πακέτα μπισκότα.
     100 γρ μαύρη σοκολάτα
     150 γρ βούτυρο
     5 κουταλιές της σούπας κακάο
     2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
     καρύδια
     αμύγδαλα
     Φουντούκια
    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μπισκότα, με τους ξηρους καρπους.
σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα ριχνετε τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατευετε όλα μαζι τα υλικα. Μεταφερετε τη σοκολατα ατο μειγμα με τα μπισκοτα και τους ξηρους καρπους και ανακατευετε.(Αν το μειγμα εινε πολυ σφιχτο το μαλακωνετε με λιγο γαλα.)Πασπαλιζετε ένα αλουμινοχαρτο με αχνη ζαχαρη και τυλιγετε τη σοκολατα σε ρολο σαν λουκανικο σφιχτα.
Αφηνετε μέσα στο ψυγείο 3-4 ωρες να σφιξει καλα.Ξετυλίγετε πασπαλιζετε με ζάχαρη άχνη και κοβετε σε μεριδες.

Σάλτσα Καππαδοκίας συνταγή (ΝΤΙΠ)



Σάλτσα Καππαδοκίας(ΝΤΙΠ)
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 
1 ψητή μελιτζάνα
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
Μπαχάρι πρεζα
Αλάτι
2Κ.Σ. (μαλακό τυρί)
Πως το φτιάχνουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και έχουμε τη σάλτσα Καππαδοκίας.