Καθαρίζουμε τα ψάρια,από τα λέπια και τα έντερα από την κοιλιά τους. Πλένουμε καλά.και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας καλά να είναι στεγνά.Αλατίζουμε τις κοιλιές τους εσωτερικά με ημιχονδρο αλάτι και τη ραχη τους Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα, αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει καλά και έχει καψει. Θέλουμε να καιει η σχάρα για να θωρακιστει το ψάρι και να μην κολλήσει.
Για ψάρια μεγέθους ενός κιλού, θα χρειαστούμε περίπου 15’ για κάθε πλευρά. Ενώ για ψάρια 500 γρ. περίπου 10’, για κάθε πλευρά. Αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στη χρήση της ψησταριάς, χρησιμοποιούμε σχάρα χειρός με 2 μέρη, για να μη διαλυθούν τα ψάρια μας.
Για το λαδολέμονο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και χτυπάμε. Περιχύνουμε στα ζεστά ψάρια και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου