Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ













ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
1 ζαχαρουχο γαλα

1 φυτικη σαντιγυ
μιση κουπα εβαπορε γαλα
Χτυπαμε τη φυτικη σαντιγυ μεχρι να αφρατεψει.Ριχνουμε το ζαχαρουχο και το εβαπορε γαλα και ξαναχτυπαμε.Τα βαζουμε στην καταψυξη για μια ωρα,τα βγαζουμε και τα ξαναχτυπαμε
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ
3 κουπες κρυσταλλικη ζαχαρη

Ζεσταινουμε σε μετρια φωτια σε ενα κατσαρολακι μια κουπα απο τη ζαχαρη.Οταν αρχιζει να λιωνει,προσθετουμε τη 2η κουπα και οταν λιωσει και αυτη την 3η.Ανακατευουμε καθε φορα που λιωνει η ζαχαρη μας,προσεχοντας να μην καει γιατι θα πικρισει.Ριχνουμε σε λαδοκολλα που εχουμε βαλει σε ενα ταψακι,τη ζεστη καραμελα.Οταν κρυωσει και στερεοποιηθει ,την τυλιγουμε στη λαδοκολλα και τη σπαμε σε μικρα κομματακια με ενα σφυρι
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κουπα αλευρι
μιση κουπα βουτυρο
1/3 της κουπας ζαχαρη αχνη
1/4 κγ αλατι
1 βανιλια
Χτυπαμε πρωτα το βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου) και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα σιγα σιγα.Σχηματιζουμε τα μπισκοτα μας,Τα ψηνουμε σε αλευρωμενο ταψι,σε προθερμασμενο φουρνο,στον αερα στους 180 C για περιπου 10-12 λεπτα
ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
3 μεγαλα πορτοκαλια,γλυκα
2 κουπες κρυσταλλικη ζαχαρη
Καθαριζουμε και κοβουμε το πορτοκαλι σε φιλετα.Ριχνουμε σε κατσαρολακι τα κομματακια απο το πορτοκαλι και τη ζαχαρη απο πανω.Προσθετουμε νερο μεχρι να σκεπαστουν το πορτοκαλι με τη ζαχαρη και βραζουμε μεχρι να αφρισει.Κραταμε τα κομματακια του πορτοκαλιου που μοιαζουν τωρα με μαρμελαδα αλλα και το χυμο που εχει δημιουργηθει.
Στο τελικο σταδιο,βγαζουμε απο την καταψυξη το παγωτο μας και προσθετουμε μεσα τη μαρμελαδα πορτοκαλιου, το χυμο πορτοκαλιουτα μικρα κομματακια καραμελας και τα μπισκοτα βουτυρου που σπαμε με το χερι.Ανακατευουμε καλα και επιστρεφουμε το παγωτο μας στο ψυγειο
ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
Χτυπαμε μια συσκευασια σαντιγυ-εγω προτιμω φυτικη-και μετα το χτυπημα προσθετουμε ενα ζαχαρουχο και ενα εβαπορε γαλα.Το βαζουμε για μια ωρα στην καταψυξη και το το βγαζουμε για δευτερο χτυπημα.Το αφηνουμε στην καταψυξη μεχρι να παγωσει
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθετουμε απλα κακαο κατα το χτυπημα κ κομματακια σοκολατας στο ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ.Ανακατευουμε το μειγμα
LILA PAUSE
Προσθέτουμε σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτας με γεύση φράουλα στο ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΦΡΑΟΥΛΑ
Προσθέτουμε σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτα φράουλας στο ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΜΠΑΝΑΝΑ
Χτυπαμε δυο μπανανες στο μπλεντερ κ τις προσθετουμε στο μειγμα με γευση ΒΑΝΙΛΙΑ
.ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέτουμε κακαο και κομματακια σοκολάτας στο παγωτό ΜΠΑΝΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου