Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Τυροκροκέτες πανεύκολες με 3 τυριά

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 130 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. ώριμο τσένταρ, ή Ρεγκάτο, ή γραβιέρα
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι αυγού
  • 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για αλεύρωμα
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε όλα τα υλικά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λ. για να σφίξει η ζύμη και να τη πλάσετε σε μπαλάκια.
  2. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο το πλάθετε σε 14-15 μπάλες. Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε αλεύρι, τις αλευρώνετε και τις τινάζετε για να φύγει το πλεονάζον αλεύρι. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, αρκετό σπορέλαιο και τηγανίζετε σε παρτίδες τις τυροκροκέτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρετε τις τυροκροκέτες όσο είναι ακόμα ζεστές για να τις απολαύσετε με λιωμένα τυριά. Προαιρετικά περιχύστε τες με χυμό λεμονιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου