Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

μοσχομυροδάτη καρυδόπιτα.

Υλικά:
500 γρμ. φρυγανιά τριμμένη

200 γρμ. αλεύρι μαλακό
200 γρμ. ελαιόλαδο
200 γρμ. γάλα πλήρες
7 αυγά
250 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σ. κανέλα, γεμάτη
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη

Σιρόπι:
1, 200 λίτρο νερό
1,300 γρμ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι, χυμό και φλούδα
3-4 γαρυφαλλάκια ολόκληρα

Εκτέλεση:

Καρυδόπιτα:
1. Βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα χοντροκόβουμε μέτρια, προς το ψιλό.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, και το γαρύφαλλο.
3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα, και τέλος αναμειγνߍουμε το μείγμα αλεύρι.
4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί μεγέθους 25Χ40 εκ. περίπου.
5. Ρίχνουμε το μίγμα, και ψήνουμε στους 170'c για 35-40 λεπτά περίπου. 
6. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, και την περιχύνουμε σιγά-σιγά σε δυο τρεις δόσεις, με το σιρόπι ζεστό προς καυτό.
7. Πασπαλίζουμε λίγη καρυδόψιχα από πάνω.

Σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, και τα βράζουμε για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού. Κατόπιν το σουρώνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου