Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σουφλέ τυριών


Μπορεί να είναι αλμυρό, αλλά το συγκεκριμένο σουφλέ συμπεριφέρεται σαν γλυκό. Δηλαδή θέλει να εφαρμογή της συνταγής με ακρίβεια. Λίγο ψήσιμο, άμεσο σερβίρισμα. 

Υλικά 
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί ή μείγμα τυριών
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα 
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να λειώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ακολούθως, προσθέτουμε το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει πολύ καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. 

Χτυπάμε τους κρόκους χωριστά και τους ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Όταν το μείγμα κρυώσει καλά, προσθέτουμε και τα ασπράδια τα οποία έχουμε κάνει μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και βάζουμε το σουφλέ στη βουτυρωμένη φόρμα γεμίζοντας μόνο τα τρία τέταρτα, διότι θα φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (το παρακολουθούμε) και σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου