Την πράσινη βάση της σαλάτας μπορεί να αποτελέσει ένας συνδυασμός από ρόκα, μαρούλι, σπανάκι σταμναγκάθι, λόλα και σγουρό μαρούλι.
Προσθέτουμε λίγο άνηθο, περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
250 γρ.απάκι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
250 γρ.απάκι ψιλοκομμένο
Για το dressing
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι βαλσάμικο
2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι βαλσάμικο
2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
Αλάτι και πιπέρι
Αναμειγνύουμε τα υλικά του dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφού περάσουμε το απάκι από το τηγάνι για 1-2 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα, ξεκινάμε το στήσιμο της σαλάτας. Προσθέτουμε στην ανάμεικτη πρασινάδα τον άνηθο, τα σύκα, το απάκι και στο τέλος περιχύνουμε με το dressingγια την απαραίτητη υγρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου