Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Υλικά

800-1.000 γρ. γαρίδες, 
καθαρισμένες (καλύτερα με τις ουρές)
2 ντομάτες μέτριες (250-350 γρ.) το καλοκαίρι ή μισό κουτί αποφλοιωμένο ντοματάκι τις άλλες εποχές -αν θέλετε προσθέτετε και μερικά ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 χούφτα φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό (ή μαϊντανό)
200 γρ. τριμμένη φέτα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και και τσίλι σε λίγο λάδι και πριν ροδίσει το σκόρδο προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό ή το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Οταν σφίξει λίγο η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά. Τελευταία προσθέτουμε τη φέτα, για πολύ λίγο μέχρι να λιώσει κάπως.
Εναλλακτικά Στο στάδιο πριν να ρίξουμε τη φέτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και το αφήνουμε. Λίγο πριν την ώρα του φαγητού, ρίχνουμε τη φέτα από πάνω και ψήνουμε 5-10 λεπτά στο φούρνο να λιώσει λίγο το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου