Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα

Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα


Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε φέτες

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 10 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια ή 1 κουτί μανιτάρια σε κονσέρβα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση

    1. Πλένετε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2'-3'.
    2. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε χλιαρό νερό τόσο όσο να καλυφθεί σχεδόν το κρεάς. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50'.
    3. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τα καρότα και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 25' ελέγχοντας κατά διαστήματα την ποσότητα του νερού.
    4. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, με μία κουτάλια παίρνετε λίγο από το ζουμί του φαγητού το διαλύετε μαζί με το αλεύρι ή το κορν φλαόυρ σε ένα βαθύ πιάτο, το ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 5' ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζί ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου