Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες .

 

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες χοιρινές {λαιμός}
αλεύρι
λαδάκι
...αλατοπίπερο
θυμάρι
ρίγανη
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε τις μπριζόλες,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κ τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι για να κολλήσουν τα υλικά μας.μετά τις τοποθετούμε  σ ένα ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω αλάτι.πιπέρι.λίγη ρίγανη,λίγο θυμάρι,βάζουμε σ ένα αλουμινόχαρτο αλεύρι τις γυρίζουμε και κάνουμε  το ίδιο κι από την άλλη πλευρά.

Βάζουμε  το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί ,αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε μέσα ,  χαμηλώνουμε  την φωτιά από το 3 στο 2 και τις γυρίζουμε πότε από την μια πλευρά πότε από την άλλη ,αυτό το κάνουμε  κανένα τέταρτο ,αμέσως μετά  ρίχνουμε το κρασάκι και τις αφήνουμε  να ψηθούν να το πιουν όλο ..

σε σιγανή πάντα φωτιά .μόλις το πιει το ζουμάκι όλο ρίχνουμε  το χυμό ενός λεμονιού ,τις γυρνάμε τακτικά ,έτσι κι αλλιώς δεν αργούν ,και πιστέψτε με δεν θα χετε ξαναφανεί τέτοια μπριζόλα!! Συνοδεύετε με Πιλαφάκη ,πατάτες τηγανητές ..  όταν το φτιάχνω όλοι απορούν με το ..τι τρώνε..πως είναι φτιαγμένες ..και  τι νοστιμια είναι αυτη!!! είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου