Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μπεκατσες στιφαδο!

Φωτογραφία της Aristea Mpesiri.

Υλικα

3 μπεκατσες καθαρισμενες απο φτερα και τυχον σκαγια κομμενες και πλυμενες
1 μιση κιλο κρεμμυδια για στιφαδο καθαρισμενα εγω τα βαζω σε κρυο νερο και τα καθαριζω και δεν καινε πλυμενα και ζεματισμενα
1 κρεμμυδι σε ροδελες 1 πιπερια κοκκινη σε ροδελες 1 κρεμμυδακι φρεσκο τριμμενο μισο ποτηρακι κρασιου λευκο κρασι μισο ποτηρι κρασιου ελαιολαδο αλατι πιπερι παπρικα 1 ποτηρι χυμο ντοματας 3 φυλλα δαφνης μισο ποτηρι κρασιου ξυδι
Εκτελεση
Σε κατσαρολα σωταρουμε το κρεας με το λαδι και απο τα δυο μερη σβηνουμε με το κρασι αφηνουμε μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ το αφαιρουμε και ριχνουμε τα λαχανικα να σωταριστουν αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε το χυμο και το κρεας το αφηνουμε λιγο να βρασει με τη σαλτσα και ριχνουμε τα κρεμμυδια τα αφηνουμε λιγο και ριχνουμε νερο ζεστο να σκεπαστει το φαγητο μας ριχνουμε τη δαφνη το ξυδι και κλεινουμε τη χυτρα για 45 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου