Υλικά
1 κιλό περίπου φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
2 κολοκύθια μεγαλούτσικα σε ροδέλες
2 καρότα μεγαλούτσικα σε φετάκια
3-4 μεγάλα λευκά μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα σε μικρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
Μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Νερό
Εκτέλεση
Έχουμε ξεπλύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα στραγγίζουμε και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή τριμμένη και τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα κρεμμύδια και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα και έπειτα στρώνουμε το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τη ντομάτα από πάνω. Προσθέτουμε ελαιόλαδο να πάει παντού και συμπληρώνουμε το κρασί, χυμό από μισό λεμόνι και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά περίπου, αναλόγως και το φούρνο. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα θα το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά και θα ελέγχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό μας και αρπάξει. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου