Υλικά
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ ηλιέλαιο
Αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι για παναρισμα
Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα
250 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετες
1 μέτριο κρεμμύδι πολύ-πολύ ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου, και τα αλευρωνετε ελαφρά Τιναζετε το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο και ροδίζετε τα φιλέτα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδισει.
Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά κατά μέρος.
Στο λάδι όπου τηγανίσατε τα φιλέτα ρίχνετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.και να ψηθούν. Σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ και αφηνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, και ξανά το κοτόπουλό. Αλατοπιπερώνετε και αφηνετε να μαγειρευτει το κοτόπουλο και να δέσει η κρέμα (σάλτσα)
Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους και γαρνίρετε με πουρε πατάτας ρύζι ή ότι σας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου