Υλικά (4 άτομα)
4 μερίδες προβατίνα
1 πακέτο μακαρόνια
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτί ντομάτα κον κασέ
2 κ.σ τοματοπελτε
Μισό κ.γ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλα
4-5 σπόρους μπαχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία εκτέλεση :
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ξίδι και τη δάφνη, βάζουμε μέσα το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίζει να αφρίζει. Ξαφρίζουμε με μια κουτάλα, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το κρέας όπως είναι μέσα στην κατσαρολα, στο νερό, όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα αφαιρούμε το λίπος που έχει ανέβει στην επιφάνεια, και έχει πήξει. (αυτός είναι ο λόγος που κάναμε αυτή τη διαδικασία να αφαιρέσουμε το περισσότερα λίπος). Χύνουμε το νερό, και ξεπλενουμε το κρέας και την κατσαρολα. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε και τον τοματοπελτε και ανακατευουμε,να πάει παντού στο κρέας. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Προσθέτουμε 2 lt περίπου νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε το κρέας να μαλακώνει. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε 10’ περίπου να μελώσουν τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι, και μπόλικο τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου