Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο//pasta Cacio e Pepe

-Το Cacio e pepe είναι ένα πιάτο ζυμαρικών από τη σύγχρονη ρωμαϊκή κουζίνα. "Cacio e pepe" σημαίνει "τυρί και πιπέρι" σε πολλές κεντρικές ιταλικές διαλέκτους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα συστατικά του πιάτου είναι: μαύρο πιπέρι, τριμμένο τυρί Pecorino Romano και σπαγγέτι, ή παραδοσιακά τοναρέλι. Wikipedia 
Κύρια συστατικά: Πεκορίνο Ρομάνο, Μαύρο πέπερι

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
300 γρ. Τριμμένο πεκορίνο Romano ή Αμφιλοχίας
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ κόκκοι μαύρου πιπεριού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα μακαρόνια. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο – να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό που τα βρασαμε. 
Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και να λιώσει ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας μακαρονόζουμο και το περισσότερο πεκορίνο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το τυρί και προσθέτουμε μακαρονόζουμο μέχρι να γίνει μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή ούτε και πολύ αραιά. 
Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τους κοκους πιπεριού, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας μακαρονόζουμο μέχρι γλασαρει σάλτσα και να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια. Τρίβουμε από πάνω τους μπόλικο πιπέρι,και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τριμμένο από πάνω το υπόλοιπο πεκορίνο,και αν μας αρέσει κι άλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου