Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο //Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες.



Υλικά
1 1/2 κιλό σπάλα χοιρινή με κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες. 
2 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, 
 φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ.γ ξερό. 
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο. 
Για τις Πατάτες
2 κιλά πατάτες κομμένες για φούρνο κυδωνατες. 
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. μουστάρδα
2σκελίδες σκόρδο κομμένες 
Δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύντε καλά το κρέας, στεγνώστε το και βάλτε το σε ένα ταψί, 
Με μυτερο μαχαιρι ανοιγετε οπές σε διάφορα σημεία του κρέατος και μπηγετε τις φέτες του σκόρδου. 
Σε ένα μπολ βάζετε το κρασι το λαδι τη μουστάρδα αλατοπίπερο και χτυπάτε να γίνει σαν πάστα. Απλωνετε αυτή την πάστα πάνω στο κρέας κανωντας ελαφρύ μασάζ. 
Πασπαλίστε και το δεντρολίβανο. 
Ετοιμαζετε και τις πατάτες :
Σε ένα μπολ, βάλτε τις πατάτες μαζί με όλα τα υλικά, και ανακατέψτε τα πολύ καλά, προσθέστε τα στο ταψί με το κρέας , τέλος ραντιστε με λίγο ελαιόλαδο όλο το φαγητό και προσθέστε νερό, να σκεπαστουν οι πατάτες.Κλείστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για μια ώρα έτσι σκεπασμένο. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου ακόμα να παρει ωραίο χρώμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια μίση ώρα συνολικά περίπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου