Σπετσοφάι
Υλικά:
2 λουκάνικα χωριάτικα
6 πιπεριές πράσινες και κόκκινες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα ώριμη φρέσκια στον τρίφτη
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι & πιπέρι
Μισό κ.γ μπούκοβο καυτερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τα σπόρια και κόβουμε σε παχιές ροδέλες.
Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι,και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νεράκι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου