Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Χαλβάς σιμιγδαλενιος 1,2,3,4.

Κλασικός Σιμιγδαλένιος χαλβάς.
ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
3 κ.σ χοντρόσπασμένα καρύδια 
Μισό λεμόνι 
2 ξυλάκια κανέλας
Σερβίρισμα :
κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί θα μας αρπάξει το σιμιγδάλι και θα μυρίζει καμένο. 
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για περίπου 10 -  λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε και το καρύδι. 
Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και τις κανέλες.
Όταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε με πολύ προσοχή το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει.(αφαιρούμε πριν το λεμόνι και τις κανελες) 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει να σωθούν τα υγρα και να πήξει. 
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε σε φόρμα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου