Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Χοιρινό με σέλινο Αυγολέμονο


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπαλα 
1 ματσάκι σέλινο 
1 ματσάκι σέλερυ 
2 πράσα σε ροδέλες 
2 καρότα σε ροδέλες 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο 
Αλάτι και πιπέρι 
Αυγολέμονο :
1 μεγάλο λεμόνι το χυμό του 
2 αυγά
Εκτέλεση 
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές  αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. 
Βγάζουμε το κρέας σ’ ένα πιάτο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο, το καροτο και τα πράσα χοντροκομμένα. 
Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά,  θέλουμε μόνο να γυαλίσουν όχι να καούν.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. 
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Προσθέτουμε και το σέλινο το σέλερυ τον άνηθο. 
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα,μέχρι να μαλακώνει το κρέας. 
Βγάζουμε 2-3 κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας για να τον χρησιμοποιήσουμε για το αβγολέμονο.  
Αυγοκοβουμε ως εξής :
Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι από 2 αυγά. 
Χτυπάμε το ασπράδι να μας γίνει μαρέγκα. 
Προσθέτουμε το ασπράδι στους κρόκους όπου έχουμε ρίξει και ανακατέψει, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη μας φύγει ο όγκος. 
Τέλος, προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο και το ζωμό που βγάλαμε από το φαγητό μας, συνεχιζωντας το χτύπημα. 
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας  και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά το πολύ,και αποσύρουμε να μην μας κόψει το αυγό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου