Συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο για μερακλήδες με μαριναρισμένο χοιρινό κρέας που μπορούμε να το απολαύσουμε στα κάρβουνα αλλά και στο φούρνο.
Υλικά
800 γρ. χοιρινό λαιμός ή σπαλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
1κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κρεμμύδι κομμένο φέτες
Μισή ντομάτα κομμένη φέτες
1 κ.σ. μουστάρδα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισό λεμόνι το χυμό του.
1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
1 κλαρακι φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώστε και βάζετε όλα τα υλικά της μαριναδας και ανακατεύετε καλά, καλύπτετε το μπολ με μεμβρανη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες Το ιδανικό είναι να το μαριναρετε αποβραδυς και να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
Παίρνουμε δύο μεταλλικές σούβλες ή ξύλινες εάν δεν υπάρχουν και περνάμε ένα-ένα εναλλάξ τα υλικά, , κρέας, πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτα
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις δύο σούβλες μέχρι να γεμίσουν.
Τοποθετήστε το κοντοσούβλι σε ενα μεγάλο ταψί πάνω όχι μέσα στο ταψι και προσθέστε αν θέλετε μέσα στο ταψι πατάτες ή ότι άλλο
συνοδευτικό θέλετε.
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Στο μισάωρο ανοίγουμε το φούρνο και γυρίζουμε τις σούβλες απ την άλλη πλευρά. Ψήνετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Συνοδεύεται με πιτουλες και δροσερό τζατζίκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου