Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

@συνταγολογειο //κανταΐφι

Έτοιμο και το κανταΐφι μας!!!!
ΚΑΝΤΑΪΦΙ 
Υλικά 
1/2 κιλό κανταΐφι 
200 -250 γρ.Καρύδια χοντροκομμένα στο μουλτι 
1 κ.σ φρυγανιά  τριμμενη 
1 κ.σ ζάχαρη   
1 κ.γ. κανέλα
1 λεμόνι το ξυσμα του 
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γραμμ. Βούτυρο τύπου Κέρκυρας 
         ΣΙΡΟΠΙ
1 λίτρο νερό 
1 κιλό ζάχαρη 
200 γραμμ. Γλυκόζη 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά  στην αρχή για να το αφήσουμε να κρυώσει .
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα καρυδιά με την  φρυγανιά ,την ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού ραντίζουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Ξάνουμε το κανταΐφι και σχηματίζουμε μακρόστενες λωρίδες .Όσο δουλεύουμε έχουμε το κανταΐφι σκεπασμένο με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνετε . Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας  ένα κουταλάκι  από το μίγμα της γέμισης και τυλίγουμε ελαφρά σε ρολό .
Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο . Λιώνουμε το βούτυρο όχι να καεί περιχύνουμε τα ρολά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να βραχούν καλά  παντού . Σκεπάζουμε το κανταΐφι με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – με 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο  για 30 λεπτά . Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά . Μόλις βγει το κανταΐφι από το φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι .Το αφήνουμε να πιει το σιρόπι μέσα στο ταψί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου