Υλικά
1 κομμάτι αρνί μπούτι ή σπαλα ολόκληρο δύο με δυόμισι κιλά περίπου.
Λίγο ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδου
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Για το κρέας
Πλένουμε το κρέας και το σκουπιζουμε καλά.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μυτερό μαχαίρι και σε κάθε σχισμή βάζουμε μισή σκελίδα σκόρδο.
Με το χυμό λεμονιού αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατοςτο αλατοπιπερώνουμε, και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες, Περιχύνουμε το κρέας με λίγο λάδι.
Για τις πατάτες :
1 κιλό περίπου πατατες μικρές στρογγυλές.
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
1λεμονι το χυμό του
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη ξερή
2 φύλλα δαφνης
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κλαράκια δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνιου τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τα φύλλα δαφνης, και αλατοπίπερο.
Καθαρίζουμε, και πλένουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και το δεντρολίβανο.. Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό.
Καλύπτουμε το ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα ακόμα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα υγρά του αρνιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με λίγο ζουμακι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου