Αμύγδαλα καραμελωμένα
ΥΛΙΚΑ
1½ κούπα αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
1 κούπα ζάχαρη
3κ.σ νερό
5 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καβουρδίζω τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό σκεύος για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να χάσουν όλη τους την υγρασία και να γίνουν τραγανά και ευγεστα Δεν θα πρέπει να μαυρίσουν, μόνο να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τ’ αφήνω στην άκρη για να ετοιμάσω την καραμέλα.
Σε τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε την ζάχαρη, τη γλυκόζη. το νερό, τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει καραμέλα με ελαφρώς ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σημείωση: Είναι σημαντικό να προστεθούν τ αμύγδαλα ζεστά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία της καραμέλας.
Ανακατεύομαι με την βοήθεια μίας σπάτουλας ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τ αμύγδαλα με την καραμέλα.
Όταν είναι ετοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά και τ αδειάζουμε στον πάγκο σε αντικολιτικο χαρτί ψησίματος απλώνουμε και τα στρώνουμε πάνω στο χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Τα σπάμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια ή θρυμάτιζουμε στο μουλτι και τα διατηρούμε σε γυάλινο βάζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου