Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αρνί τσιγαριαστό



Ενα εύκολο πιάτο,  αλλά πολύ γευστικό για το μεσημεριανό της Κυριακής και όλες τις ειδικές περιστάσεις!

Υλικά

για 4 άτομα
  • 800 γρ  αρνί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας βγάλει το κόκκαλο από ένα μπούτι αρνιού και να σας κόψει το κρέας σε κομματάκια. 
Πριν αρχίσετε το μαγείρεμα, πλύντε καλά το κρέας, για να φύγουν τα κομματάκια απο κόκκαλο που τυχόν έχουν μείνει. Αφήστε το να στραγγίσει.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αρνί και αφήστε το να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε για περίπου μισή ώρα, σε χαμηλή φωτιά, πριν αλατίσετε το κρέας, γιατί με το μαγείρεμα μειώνεται ο όγκος του  και αν το αλατίσετε νωρίτερα θα γίνει αλμυρό.
Επίσης, προσθέστε το πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου μία ώρα, μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό.
Αν κατά το μαγείρεμα, στεγνώσει η σάλτσα, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και συνεχίστε το βράσιμο.
Οταν το κρέας είναι έτοιμο, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγη  ρίγανη. Ελπίζω να σας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου