Υλικά
500 gr. μύδια κατεψυγμένα
200 gr. φέτα
3 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπερίτσες τουρσί
200 ml. λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.
500 gr. μύδια κατεψυγμένα
200 gr. φέτα
3 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπερίτσες τουρσί
200 ml. λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου