Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα
  • 200γρ. κολοκυθοανθοί

Υλικά για τη γέμιση
  • 200γρ. ρύζι
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. κολοκύθι ξυσμένο
  • 100γρ. καρότα ξυσμένα
  • 100γρ. κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ξυσμένη
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 150γρ. ντομάτες ώριμες ξυσμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 150ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το ψήσιμο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 300ml νερό
  • 150γρ. κρεμμύδια σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά για να κάνουμε τη γέμιση. Στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο, ανοίγουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας και κλείνουμε προσεκτικά τον κολοκυθοανθό περιστρέφοντας τα φύλλα του για να μην φύγει το μίγμα από το εσωτερικό.
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τοποθετούμε σε στρώσεις τους κολοκυθοανθούς. Στο τέλος σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε 100ml ελαιόλαδο και 300ml νερό και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου