Μπεκρή-μεζέ με λουκάνικο
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα (4 των 20 περίπου εκατ. το καθένα), κομμένα σε μπουκιές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- 2 πιπεριές κέρατο σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε λουρίδες
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή μπούκοβο –προαιρετικά-
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- ½ κ.γ. αλάτι-έχουν και τα λουκάνικα-
- 1 κούπα ντομάτα κον κασέ ή μια κ.σ πάστα ντομάτας
- ½ κούπα κρασί της αρεσκείας μας
- Για το σερβίρισμα μαύρο ή και καυτερό κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο κατά μήκος και κατόπιν σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε πλατύ τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα λουκάνικα το σκόρδο και τις πιπεριές γλυκιές και καυτερή ή το μπούκοβο, αν χρησιμοποιήσουμε καυτερά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα και μισή κούπα νερό.
- Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Όταν κοντεύει να γίνει δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου