Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μπεκρή-μεζέ με λουκάνικο


Υλικά για 4 μερίδες
  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα (4 των 20 περίπου εκατ. το καθένα), κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 2 πιπεριές κέρατο σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λουρίδες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή μπούκοβο –προαιρετικά-
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι-έχουν και τα λουκάνικα-
  • 1 κούπα ντομάτα κον κασέ ή μια κ.σ πάστα ντομάτας
  • ½ κούπα κρασί της αρεσκείας μας
  • Για το σερβίρισμα μαύρο ή και καυτερό κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο κατά μήκος και κατόπιν σε λεπτές φέτες.
  2. Βάζουμε σε πλατύ τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα λουκάνικα το σκόρδο και τις πιπεριές γλυκιές και καυτερή ή το μπούκοβο, αν χρησιμοποιήσουμε καυτερά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
  3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα και μισή κούπα νερό.
  4. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του.
    Όταν κοντεύει να γίνει δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου