Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Burger με κρασί και Σάλτσα μανιταριών

Burger with Wine & Mushroom Sauce | Photo credit: Kevin D Weeks, Flickr, Creative Commons, some rights reserved
ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
  • Burger:
  • 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κ.σ.. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ.. τοματοπολτός
  • 1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουτ.γ. άλατι
  • 1/4 κουτ.γ. πιπέρι
  • 2 ψωμακια  για μπεργκερ η πιτουλες
  • Σάλτσα:
  • 150 γρ.μανιταρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
  • 1/2 . κρεμμυδι λιωμμενο στο μουλτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνιου κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1/2 κ.σ.κορν φλαουερ δυαλυμενο  σε 1 κουταλιά της σούπας κρυο νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Burger:
    1. Ζυμώνουμε ελαφρα   τον κιμά με ολα του τα υλικα. Αφηνουμε στο ψυγειο το μειγμα για τουλάχιστον 30 λεπτά..Πλαθουμε τον κιμα σε 2 τεμαχια μπιφτεκια.
    Σάλτσα:
    2. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια στο στεγνό τηγάνι και  αλάτοπιπερωνετε.. Μαγειρευετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα μανιτάρια αρχίζουν να βγαζουν τα υγρα τους.
    3. Δυναμωστε τη φωτιά  και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια να ροδισουν και να ψηθουν...

  • Προσθεστε το βούτυρο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και μαγειρεύουμε  2-3 λεπτά ακομα..
    4. Προσθέτετε το κρασί στο τηγάνι και χαμηλωστε τη φωτια και μαγειρευετε μεχρι να μειωθει το υγρο κατα . το ήμισυ.
    5. Τωρα ριχνετε στη σαλτσα το ζωμο κρεατος και το κορν φλαουερ που εχετε δυαλυσει με νερο  και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Ψηνετε και τα μπιφτεκια και περιχυνετε αυτα με τη ζεστη σαλτσα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου