Υλικά
Μοσχάρι 1.200 γρ χτένι ή σπάλα
Μπέικον 22 λωρίδες
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κρασί ροζέ 1 ποτήρι του κρασιού
Ντομάτες 2 τεμ ή 1 κουτί κονκασέ
Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Μπαχάρι 4 κόκκους
Δάφνη 1 φύλλο
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλάτι- πιπέρι
Μπέικον 22 λωρίδες
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κρασί ροζέ 1 ποτήρι του κρασιού
Ντομάτες 2 τεμ ή 1 κουτί κονκασέ
Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Μπαχάρι 4 κόκκους
Δάφνη 1 φύλλο
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλάτι- πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε σε 20 περίπου τεμάχια το μέρος του μοσχαριού που πήραμε (χτένι ή σπάλα), τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην φωτιά σε κατσαρόλα ρηχή να κάψει,προσθέτουμε την γλυκιά και καυτερή πάπρικα, το πιπέρι και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες στον τρίφτη ή το κονκασέ,τον ντοματοπολτό , το μπαχάρι,την δάφνη, νερό χλιαρό ίσα να σκεπάζει το κρέας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε το κρέας κι αφήνουμε να σιγοβράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αφού βράσει και μαλακώσει, βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι μοσχαριού με τις λωρίδες μπέικον, προσθέτουμε μισή από την σάλτα του και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πιλάφι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό ή και με πουρέ. Την υπόλοιπη σάλτσα την κρατάμε για να την σερβίρουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου