Οι φημισμένοι χταποδοκεφτέδες της Θάσου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο και θα τους βρείτε σε όλες τις ταβέρνες του νησιού σε πολλές παραλλαγές.
Υλικά :
1 μέτριο χταπόδι
1 αυγό
¼ ματσάκι άνηθο
1 φλιτζανάκι αλεύρι
¼ μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές φρυγανιά
μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση :
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα του και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βράζουμε χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά. Μόλις βράσει το κόβουμε σε μικρά κομματάκια .
Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε μαζί με το αυγό , το αλεύρι, και τη φρυγανιά στο χταπόδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός που να στέκεται.
Βάζουμε για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. .
Πλάθουμε σαν τους κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε ή χωρίς αλεύρι τους ψήνουμε στα κάρβουνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου