Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

πορτοκαλόπιτα

portokalopita

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιου
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά  μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και  ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170 ο λιγότερο από 1 ώρα. Βγάζουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Για το σιρόπι:Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε τη πορτοκαλόπιτα κρύα με καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου