Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Quinoa με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ :
200 Γραμμάρια Quinoa
125 ml νερό  Ή Ζωμό Λαχανικών
2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 Λάιμ η λεμονι χωρίς κερί το χυμό του και το ξύσμα του 
6 Ντοματίνια
4 Αγκινάρες καρδιές σε κονσέρβα 
12 Φύλλα Βασιλικού
50 Γραμμάρια Ρόκα
4 Κουταλιές Της Σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο  Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύνετε το quinoa με κρύο και άφθονο  νερό τριβωντας δυνατα να φύγει η εξωτερική (φλούδα??) του το οποιο αμα μεινει πικριζει.
 Στραγγίστε σε σουρωτήρι καλά  και στεγνώστε. 
Σε ένα τηγάνι ζεστενετε  3 κουταλιές λάδι , ρίξτε το κινόα και  σοτάρετε  3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 
Προσθέστε το νερό  ή ζωμό και βράζετε  15 λεπτά ή  μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό 
Κόβεται  τις αγκινάρες στα τέσσερα . καθαρίστε τα φύλλα του βασιλικού πλύνετε και στεγνώστε 
Πλένετε  και κόβετε  τα τομάτινια στη μέση 
Πλύνετε τη ρόκα , στεγνώστε ,αφαιρέστε τα κοτσάνια, και κόψτε σε χονδρα κομμάτια με τα χέρια σας 
Σερβίρισμα : Ζεσταίνουμε το κινόα σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένα , τις αγκινάρες, τα τομάτινια , το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα  ρόκα και τα φύλλα του  βασιλικού 
Σερβίρετε αμέσως, ενώ η κινόα είναι ακόμα χλιαρή 
συμβουλές:
Μπορείτε να μαγειρεψετε την  quinoa με μανιτάρια, κολοκυθάκια και πιπεριές, η διαδικασία είναι η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου