Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

καριόκες.(Νηστίσιμες)

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2/4 κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 150 γρ. φρυγανιά*(ή τρίμματα από κέικ)
Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
 
Εκτέλεση:
 

 
Τα 4 πρώτα υλικά τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Το βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ,φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
Kάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο ή και στο ψυγείο.

*Επίσης θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από κέικ που έχει περισέψει.Κάνοντας το τρίμματα και αντικαθιστώντας τη περισσότερη από τη φρυγανιά(Σε περίπτωση που είναι πολύ υγρό,προσθέτουμε φρυγανιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου