Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

καραβίδες με λινγκουίνι



8 μεγάλες καραβίδες
50 ml ούζο
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ένα κοφτό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Μαϊντανός
Ένα πακέτο λιγκουίνι

Προετοιμασία
Καθαρίζεις τις καραβίδες από το κέλυφος και το έντερο, αφήνοντας το κεφάλι στη θέση του. Ζεσταίνεις λάδι στο τηγάνι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτεις τις καραβίδες και τις σωτάρεις για δύο λεπτά στην κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνεις και σβήνεις με το ούζο, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφαιρείς τις καραβίδες από το τηγάνι και προσθέτεις το ντοματάκι με λίγο νερό. Ρίχνεις το κόκκινο πιπέρι και αφήνεις την σάλτσα σου να βράσει για κάνα δεκάλεπτο. Ρίχνεις μέσα τις καραβίδες και αφήνεις να βράσουν για 3 λεπτά μαζί με την σάλτσα. Προσθέτεις στο τηγάνι τα λινγκουίνι που έχεις βράσει και ανακατεύεις καλά για 2 λεπτά. Πασπαλίζεις με μαϊντανό και σερβίρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου