Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΤΟ&ΤΑΧΙΝΙ DIP



1/2 κιλο καρότα , ξεφλουδισμένα και κομμενα στη μεση η στα τρια
1 / 2 φλιτζάνι ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
3 παγάκια
ελαιόλαδο, για το σερβιρισμα
1 κ.σ. καρύδια,χονδροσπασμενα για γαρνιτούρα
1 κ.σ. σπόρους ροδιου, για γαρνιτούρα
αραβικη πιτα η τορτιγια για το σερβιρισμα

Εκτελεση:

Βαζετε σε μια  κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέστε τα καρότα και τα
 μαγειρεύουμε
 μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε και  μεταφέρετε τα 
καρότα σε ένα μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το
 σκόρδο, και τα πάγακιαΑλατοπιπερωνετε και χτυπατε μεχρι τα υλικα να
 γινουν ενας λειος πουρες,.Σερβιρετε στο μπολ ραντιζωντας με το
 ελαιόλαδο, και γαρνιρωντας με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου