Υλικά
Για το μπισκότο
Ζάχαρη 3/4 ποτήρι νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 ποτήρια νερού
Κακάο 5 κουταλιές σούπας
Αυγά 2 τεμ
Γάλα 1/4 ποτήρι νερού
Βούτυρο 125 γρ ελαφρώς λιωμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 ποτήρια νερού
Κακάο 5 κουταλιές σούπας
Αυγά 2 τεμ
Γάλα 1/4 ποτήρι νερού
Βούτυρο 125 γρ ελαφρώς λιωμένο
Για την γέμιση
Παγωτό βανίλια ή της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και με πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε πάχος περίπου μισό δάχτυλο. Κόβουμε σε τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι, τα στρώνουμε σε λαδόκολλα και με ένα καλαμάκι τα τρυπάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 -20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε , αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε με παγωτό τα μπισκότα μας και τα απολαμβάνουμε.
* Μπορούμε να τα γεμίσουμε με διάφορες γεύσεις παγωτού (δείτε αντίστοιχες συνταγές για σπιτικά παγωτά) αλλιώς χρησιμοποιούμε του εμπορίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου