Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κρεμμύδια τουρσί

Κάνει περίπου 2 φλυτζάνια

Τι χρειάζεσαι

Συστατικά 
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι,  
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
3/4 κούπας μηλοξυδο 
Μπαχαρικά  (προαιρετικό): 
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, 
5 κοκους μαύρο πιπέρι 
5 κοκους μπαχάρι 
 Λιγο θυμάρι, 1 μικρό τσιλι 
βραστό νερό. 

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια: Βάζουμε  2 ή 3 φλιτζάνια νερό για να βράσει σε μια κατσαρόλα. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι .Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στο μισό.
  2. Διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι: Στο βάζο  που θα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, και τα μπαχαρικά ανακατέψτε  για να διαλυθεί.
  3. ζεματίστε τα κρεμμύδια: Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο κόσκινο και το κόσκινο στο νεροχύτη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το βραστό νερό πάνω από τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσει.
  4. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βάζο: Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βάζο και ανακατεύουμε απαλά για να απλωθουν παντου ομοιόμορφα τα μπαχαρικά 
  5. Τα κρεμμύδια θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά, αλλά είναι καλύτερα μετά από μερικές ώρες. Φυλάσσεται στο ψυγείο. Θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες, αλλά είναι καλύτερο κατά την πρώτη εβδομάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου